OPINION: Træls, at umenneskelige asylstrammere ikke har styr på fakta

Hvis den kyniske regering insisterer på at holde krigstruede mennesker ude af Danmark, bør de i det mindste gøre det på en evidensbaseret og effektiv måde, mener dagens debattør.

Af Suzanne Mølle Hansen

Lad mig for det første sige, at jeg virkelig ikke bryder mig om typer som Venstres Inger Støjberg og Dansk Folkepartis Martin Henriksen. For mig er de begge onde, kyniske og helt uden empati. Deres holdning til flygtninge er kold, modbydelig og, tør jeg sige det, på kanten af det racistiske. For den slags regeringsrepræsentanter er en fremmed blot en fjende og samfundsnasser, du endnu ikke har mødt. Regeringen lader den indre svinehund gø, giver egoismen frit spil og ser slet ikke mennesket og dets indre kvaliteter. De har kun øje for økonomiens ubarmhjertige love og nødvendighedens grusomme politik.

Men når regeringen nu alligevel *skal* opføre sig som en brutal og hensynsløs grænsekontrollør, kan den så i det mindste ikke få styr på fakta? Vi så jo tydeligt i Deadline for et par uger siden, at Inger Støjberg rodede rundt i tal og analyser, der slet ikke kunne bekræfte, at en lavere overførselsindkomst batter noget som helst, hvis man vil gøre det mindre attraktivt at komme til Danmark. Skal man jage krigstruede mennesker væk, må man i det mindste kunne forsvare sine metoder over for Martin Krasnik.

Og nu taler hun og DF så sandelig om at lave videoer eller indrykke annoncer på arabisk i udenlandske aviser, hvilket straks bliver skudt ned af folk, der faktisk ved noget om tingene. Det er så pinligt at leve i et land, hvor det dårlige menneskesyn, jeg er så stor modstander af, bliver gennemført på en komplet ineffektiv måde, hvor man slet ikke tager hensyn til forskningen på området.

Hvor blev respekten for videnskaben af? For evidens og fakta? Jeg savner gennemarbejdede forslag, hvor man kan sandsynliggøre, at når vi denne gang forsøger at holde udlændingene borte på en så modbydelig og indskrænket måde, at enhver dansker med hjertet i behold må græmmes, ja, så virker det faktisk!