OPINION: Sådan vil Alternativet tjene penge

Uffe Elbæk imødegår kritikken af partiets kommercielle drømme. Vi har masser af idéer til en indbringende virksomhed, siger han.

Af Uffe Elbæk & Alternativet

For nogle dage siden sagde vi i Alternativet, at vi gerne ville tjene vores egne penge, ligesom Socialdemokratiet gjorde det med mejerier, brugsforeninger, banker og medier. Men vi ved, at mange stadig betragter os som et parti for drømmere og fantaster. Derfor vil jeg præsentere en brainstorm-mindmap-tankeprocesliste over de idéer, vi kom frem til under vores sidste politisk-kreative laboratorium. Ingen skal komme og sige, at Alternativet bygger luftkasteller.

Forslag #1: Udlicitering af Jytte Abildstrøm
Er du direktør for et stort, lettere ondskabsfuldt kapitalistisk imperium, kan du leje vores partife til din firmafest. Jyttes harmonika fortrænger jeres dårlige samvittighed over den manglende barselsorlov for jeres ansatte i Bangladesh og får jer til at glemme alt om dengang, I dumpede biologisk affald ud for en ukendt kyst. For et ekstra gebyr vil Jytte forsøge at vække en smule kærlighed i dine følelsesmæssigt afstumpede mellemlederes golde, sorte hjerter.

Forslag #2: Leg og dialog med danske Syrienskrigere (kommunalprojekt)
Hvorfor drikker Jeppe? Og hvorfor tager Ahmed til Mellemøsten for at deltage i hellig krig og slå en masse mennesker ihjel? Det er nogle af de spørgsmål, Alternativets legende dialoggruppe stiller, når vi inviterer hærdede islamister til brætspil, Twister og girafsproget samtale. De kvindelige dialogdeltagere vil være tildækkede og primært servere halalsnacks, men det er tilladt for alle at nikke forstående og sige “Jeg hører dig”.

Forslag #3: Ned med forbruget - giv dine ting til os!
Denne workshop lærer dig at nyde livet uden et konstant fokus på vækst. For et mindre beløb tager vi ud til en familie eller arbejdsplads og løfter den materielle byrde fra jeres skuldre, så I kan leve enkelt og meningsfuldt. Der er rabat, hvis du bor i Gentofte, Rudersdal eller Hørsholm Kommune.