OPINION: Journalist: Giv dog Putin Lolland i stedet for Bornholm!

Folkemødets Allinge må ikke lide overlast, mener en hårdtarbejdende journalist, der foreslår, at Danmark i stedet skiller sig af med Lolland.

Af Sven Bagge, tv-journalist, politisk kommentator og ordstyrer

Da jeg for et par dage siden hørte, at Rusland havde øvet sig på at indtage Bornholm, Gotland og de finske Ålandsøer, blev jeg dybt foruroliget. På Bornholm ligger jo Folkemødets Allinge, som jeg lige er kommet hjem fra efter at have tjent 4-5 månedslønninger på at afholde debatter og rapportere fra det lokale røgeri.

Jeg vil ikke finde mig i, at det fine sted, hvor jeg har drukket dus med politikere og kommunikationsrådgivere, skal overtages af mennesker, der drikker dårlig vodka, har et uforståeligt alfabet og svælger i underligt tilberedte agurker. Allinge er en billedskøn lille by, hvor jeg vil have lov til at pimpe mig en kæp i øret sammen med udvalgte folketingsmedlemmer og i en lille uges tid glemme familiebøvl, sparerunder og kolleger, der stjæler ens forsideidéer.

Men jeg anerkender selvfølgelig Putins militære overlegenhed i forhold til Danmark, så jeg foreslår en byttehandel, som regeringen kan gå i gang med, så snart den bliver dannet: Giv dem Lolland i stedet! Der har indbyggerne i forvejen dårlig smag, stemmer rigtig meget på Dansk Folkeparti og kan inden for en overskuelig årrække, og med den rette mængde propaganda fra Russia Today, omdannes til loyale russere. Putin vil elske det og til gengæld holde sig fra de vigtige steder: København, Skagen og naturligvis Allinge.

Og hvis han får overtalt lollikkerne til at indtage Fyn for ham eller en smule af Sønderjylland, hvad gør det? I en moderne konkurrencestat må man spare og effektivisere. Sæt i gang, Lars Løkke!