OPINION: Jag vil gådt ha lov at evlaulere min profesor!

Forleden udtalte professor i biofysk Steen Laugesen Hansen, at “dumme og dovne” studerende ikke skulle have lov til at evaluere hans undervisning. Nu tager en studerende til genmæle.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

af Theis Olsen, stud.mag., stud.polit., stud.jur., stud.scient.m.m.

Hej steen, jag har læst din indlæg hvor du sir at ikk alle elever skal ha lov at evalulere dine timer, fordi at de f.ex. ikk kommer til dem. og så sir du også at nivået er faldende her de sidste fem år, altså nok fra omkring 2007 eller deromkring.

Hvor er det ringe sagt altså! Jag har selv kommet til en af din timer (tror jag nok, der var ihvertfald en mand der havde en skjorte på og sagde noget om planter og elektroder - eller elektroner, jag fangede det ikke helt), og jag synes sagtens godt jag kan sige at det altså overhovedet ikk var til at fatte!

Forexempel skulle vi regne 20 % ud af 100, altså en toendedel, helt uden lommeregner, som om vi stadig levede i stenaldren, hvor man havde kuglerammer og solure. Det er helt ude af hampen med virkligheden, hvor jag kan finde svar på biofysiologiske ting på Instagram, men så ikke får lov at bruge min iPhone. Steve Jobs brugte lissom en iPhone, og var han måske dum? Faaaail!

En 2en ting som jag godt vil stille spørgsmålstegn ved er, om man virklig som profesor kan forvente, at vi studerne skal ha læst fx 50 eller sinndssyge 100 sider op til en time og så ha forstået det og ku sige noget om det. Vi er voksne mennesker med selvstændige liv og fritidsaktivteter og socialsamvær, og så må profesåren altså ta ansvar for vores læring, især når teksterne er på engelsk og fra gamle dage (vi havde fx en tekst fra 1972, det jo inden man havde tv!).

Kort sagt: Stram åp, Steen Laugsen, profesår!