KULTUR: Vi anmelder valgdækningen

Medierne overvåger politikerne, men hvem overvåger overvågerne? Det gør Sværtegade naturligvis med en dækkende dækningsanmeldelse.

Det er regnbuetid hos Danmarks Radio, hvis logo under denne valgkamp springer ud i regnbuefarver. Men er der så mangfoldighed? Ja, i hvert fald blandt kommentatorerne, som til denne valgkamp ikke blot består af skaldede mænd i blazer og sort brillestel. DR slår sig løs med egentlige frisurer på de mandlige journalister og kommentatorer, både hos Sigge Winther Nielsen (blondt og kastaniebrunt), Martin Krasnik (rødt) og Niels Krause-Kjær (ukendt). Derfor var det ekstra funky og modigt af Deadline at smide dem alle sammen i en stor diskussionsgruppe og tilføje noget så eksotisk som en kvinde. Ananas i egen juice? Næ nej, frugtsalat i egen juice.

Smagfuld nedtoning af europæisk krig

Sammensætningen af politikere har potentiale, men er ikke helt gennemført. Når man sidder med to så ens udseende mennesker som Bjarne Corydon og Venstres finansordfører, Peter Christensen, over for hinanden, er det en forbrydelse ikke at præsentere dem som en slags onde tvillinger, fx ved navn Gris og Bjørn. Der kan også komme for meget fokus på substansen.

Udenrigsstoffet er smagfuldt nedtonet, især hvad angår Ruslands aggression mod Ukraine, da en vintergrå europæisk krigsoptakt simpelthen ville fjerne fokus fra det essentielle.

Mere fokus på alkohol og seksualitet

Til gengæld har man, også fra avisernes side, forsøgt at få alle aldersgrupper med. Der er kandidattests, bluffguider og spændende meningsmålinger til børnene, miljøvinklede undergangsartikler fra Information til de voksne og politiske nekrologer til de ældre (Per Stig Møller er allerede savnet).

Et uheldigt indslag var TV 2’s positivrunde i deres første partilederdebat, der i det hele taget led af en sørgelig mangel på personangreb, sure nedrakninger og perfide kommentarer. Er den danske valgkampsdækning ved at blive disneyficeret? Vi håber det ikke og opfordrer til, at journalisterne i højere grad vil fokusere på Lars Løkke Rasmussens forhold til alkohol, Helle Thorning-Schmidts usædvanlige ægteskab og Søren Pape Poulsens mandlige kæreste.