Et folketing med… Alternativet

Længselspartiet ser ud til at komme over spærregrænsen, men hvad vil Elbæks drømmere egentlig foretage sig, når de rammer Folketinget?

Juni. Alternativet fejrer deres nye mandater ved at invitere deres syngende parti-fe, Jytte Abildstrøm, ind på Christiansborg. Uforvarende kommer Søren Pind til at synge med på “En lille nisse rejste” og må herefter revurdere hele sin politiske karriere.

Juli. Folketinget holder sommerferie, men ikke Alternativet, der turnerer rundt i landet med en bison for at skabe opbakning til deres forslag om at slippe flere af dyrene løs i danske skove. Desværre må turen sættes på standby, da to ulve angriber og lemlæster bisonen i en park nær Randers.

Oktober. Søren Pind starter folketingsåret med at melde sig ud af Venstre og ind i Alternativet, da dette parti bedre tilgodeser hans uhæmmende tendens til at bryde ud i sang. En bitter strid bryder ud mellem ham og Jytte Abildstrøm om, hvem der fremover skal være parti-fe, hvor Pind påpeger, at hans hår faktisk er mere gøgleragtigt end Jyttes.

November. Flere partimedlemmer kritiserer Alternativet for at være for konventionelle, når de stemmer rødt eller grønt til et lovforslag. Elbæk svarer, at man jo ikke bare kan opfinde en regnbuefarvet knap, som en Berlingske-debattør engang påpegede, men tilføjer derefter drømmende: “Men hvorfor egentlig ikke?”

December. Folketingets Præsidium godkender desværre ikke Alternativets regnbueknap, men giver medlemmerne lov til at sætte en smiley på deres knap, når de stemmer for eller imod. I anledning af julen får smileyen en nissehue på.

Februar. For at vise de konventionelle landmænd fordelene ved at omlægge til økologi inviterer Uffe Elbæk en nordjysk svineavler hjem i sin urbane køkkenhave, hvor ingen sprøjtemidler eller kunstgødning er tilladt. Elbæk indrømmer dog, at hans køkkenareal vil have svært ved at rumme 1000 avlssøer beregnet til kinesisk eksport.