En liste med… Prioriteringer i sundhedsvæsnet

Udgifterne til medicin bliver ikke mindre, og når partierne er berøringsangste, må Sværtegade træde til og præsentere idéer til en tværpolitisk prioritering.

1. Hvor mange penge skal staten bruge på livsforlængende medicin, der ikke nødvendigvis forbedrer din livskvalitet? Vi foreslår en løsning, hvor man deler sygehusene op i to afdelinger, så du selv kan bestemme: En afdeling til dem, der vil leve evigt, og en til alle de andre.
2. Gør aktiv dødshjælp lovlig og send en mail ud til regionerne om det store sparepotentiale, hvis bare man giver et lille skub. Eksempelvis kan episke fortællinger om ædle gamle grønlændere, der sendes ud på isflager, sagtens ligge tilfældigt fremme på sygehusenes sengeborde, ligesom plejepersonalet kan trænes i at spejde drømmende ud af vinduet og sige ting som “Det er en god dag at dø.”
3. Indfør hoveringstimer på sygehusene, hvor raske ikke-rygere kan forbedre egen livskvalitet (og dermed sænke sygefraværet) ved at besøge storrygende patienter og udbryde “Sagde jeg det ikke nok!”
4. Giv Alternativet lidt indflydelse. Hvem siger, at en lillaklædt kvinde, der danser patienternes navne med frugter ikke kan være lige så godt som en bypassoperation? Og hvis man aldrig har prøvet at udføre kraniosakralterapi med hjælp fra mindre kæledyr, hvordan ved man så, det ikke virker?
5. Danske svin er nogle af verdens mest eftertragtede og samtidig temmelig proppede med antibiotika. Kunne man gøre danskerne lige så eftertragtede på det globale marked ved at give dem lidt ekstra medicin med hjem, selvom de ikke er syge? Vi satser på, at Venstre siger ja.
6. Med inspiration fra Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen kunne man indføre brugerbetaling på behandling af fremmedsprogede sygdomme. Roskildesyge og lungekræft er gratis, mens en tumor eller klamydia koster penge. Hjælp til folk med Downs syndrom skal du selv betale halvdelen af, for ham Down var trods alt englænder.