En liste med… Nye bøder til danskerne

Staten tjener som aldrig før på bøder og afgifter, men er langtfra færdig med at sende regninger ud. Sværtegade har fået fat på de nye ministeriers fokusområder.

1. Radioslukningsbøde, Søren Pind, Justitsministeriet

Den nye justitsminister kan godt lide at synge, fx i Mads & Monopolet, for det er både behageligt at høre på og alment dannende. Fra næste uge vil der derfor blive holdt øje med lyttere, der benytter en sangstund med Søren Pind til at dæmpe lyden og ringe til deres mor. 570 kr. i afgift for hver gang, man skruer ned. Måltal: 565.000 kr. for resten af året.

 

2. Haiku-afgift, Bertel Haarder, Kultur- og Kirkeministeriet

I løbet af valgkampen sendte Venstre-veteranen flere 5-7-5-stavelses digte ud på de sociale medier, men de er altså ikke til fri afbenyttelse! Hvis man forsøger at imponere venner på Facebook og Twitter ved at kopiere et Bertel-digt, falder der brænde ned. 1000 kr. pr. haiku-røveri. Måltal: 3000 kr. frem til 2020 (primært andre Venstre-folk).

 

3. Krasnik-regning, Inger Støjberg, Integrationsministeriet

Det bliver dyrt at være Deadline-journalist Martin Krasnik fra den 1.august. Befinder manden og/eller hans udprintede undersøgelser af flygtningestrømme sig under 50 kilometer væk fra ministeren eller ministeriet, vil han få en regning på 14 kroner. Hvilket tilfældigvis er det samme som det antal flygtninge, der ifølge Støjberg vil komme til Danmark i resten af 2015.

 

4. DSB-overhalingsbøde, Hans Christian Schmidt, Transportministeriet

De statslige jernbaner bør altid byde på den hurtigste og nemmeste vej fra A til B. Lykkes det derfor en privatperson at skyde en højere fart mellem to byer end DSB, vil vedkommende få en overhalingsbøde på 610 kroner. Bøden hæves til 1220 kr., hvis personen er på cykel eller til fods. Måltal: 1,7 mio. i juli 2015.

 

5. Antivækst-afgift, Jørn Neergaard Larsen, Beskæftigelsesministeriet

Denne bøde kaldes også Sur Smiley-bøden og udskrives, hvis en borger offentligt udtrykker utilfredshed med regeringens store fokus på vækst, penge og arbejdsudbud. Insisterer man alligevel på at vende mundvigene nedad og skabe dårlig stemning, koster det 700 kr. hver gang. Måltal: 6,3 mia. i 2015.