En liste med… Løsninger på terror

Den sidste uge har set utallige forslag til, hvordan vi bekæmper terrorisme. Nu byder Sværtegade selv ind med et par stykker.

1. Facebook-hæren
De sociale medier har set en opblomstring af danskere, der har virkelig stor indsigt i terrorbekæmpelse og ikke er bange for at dele den. Vi foreslår, at de bedste hjerner fra Facebook-dybet samles under Hans Jørgen Bonnichsens ledelse i en strategigruppe ved navn “Jamen, det sagde vi jo allerede for år tilbage!”

2. Politiken Plus
Avisen arrangerer en autentisk kulturrejse for sine abonnenter, hvor en Land Rover-karavene bringer dem til Syrien. Mens dronerne summer over deres hoveder, skal gruppen synge “Kringsatt av fiender” foran IS’ hovedkvarter i håb om en bedre og mere fredelig verden, der sætter empatien først. Denne strategi kan bruges alene eller som afledning i forbindelse med et angreb fra luften.

3. Præcis måling af islam vs. islamisme
Lige nu skændes eksperterne om, hvor meget islam har med islamisme og IS at gøre. For at komme videre med terrorbekæmpelsen skal diskussionen afsluttes i en stor tv-debat, der for evigt skal finde ud af, hvor mange procent islam der er i islamisme. Clement Kjersgaard kan styre debatten, der skal inkludere både imamer, forskere, almindelige muslimer, Marie Krarup, Zenia Stampe og en asatroende kvinde fra Nærum. Debatten fortsætter, indtil *alle* er enige, eller Clement er blevet træt, hvilket garanterer mindst et par års sendetid.

4. Aggressiv stilhed
Forslaget er lånt fra et debatindlæg i Politiken og handler om, at vi kan gøre en hel masse ved faktisk ikke at gøre noget. Ligesom når man er sur på sin kæreste, men kun viser det gennem isnende stilhed og demonstrativ smækken med skabslågerne. Løsningen skal selvfølgelig skaleres op på internationalt plan, dvs. vi skal finde nogle meget store skabslåger.