En dag med… Racismeparagraf, billigelse af terror og blasfemi

I Danmark kan man blive dømt for mange udtalelser, selvom de ikke opfordrer til vold. Sværtegades reporter har opfanget nogle eksempler.

09.00 Sidder i Viborg Byret, hvor en Facebook-bruger er anklaget efter blasfemiparagraffen for kommentaren “De er for åndssvage, de der ironmantyper! Latterlige fanatikere!” Med sin udtalelse mener anklageren, at manden offentligt har forhånet en religiøs minoritet.

10.12 En konservativ politiker indleder et større partimøde ved at erklære, at Danmark ikke har brug for “de satans østeuropæiske græshopper”. Det må da være lige til racismeparagraffen, tænker jeg.

10.33 Tjekker paragraffen og må desværre droppe min historie. Den krænkende udtalelse skal nemlig fremsættes “i en videre kreds”.

12.01 Ser, at Dyrenes Beskyttelse vil lægge sag an mod Peter Aalbæk for hans udsagn om, at han ikke vil lave film om Omar El-Hussein, hvis den skal instrueres af en grisefarvet dansker. “Det er fint, at associationen terror-gris afvises, men knap så godt, at Aalbæk sætter associationen menneske-gris i stedet,” lyder det.

14.44 Får et anonymt opkald fra et højtstående DF-medlem, der siger, at partiet har sat en permanent advokat på Mogens Camre. “En ung kvinde, der har brug for et par års praktisk erfaring med komplekse sager, vilkårlige domme og besværlige klienter,” fortæller kilden.

15.58 Læser, at der er faldet dom i den berømte Lalandia-sag, hvor en kvinde frikendes for at have opfordret til terror. Anklagen lød på, at hun under et ugelangt besøg i vandlandet gentagne gange havde spurgt tilfældige mennesker, om de ikke ville brænde stedet ned. Dommeren mente dog, at kvinden var utilregnelig i gerningsøjeblikket.

17.25 Afvæbner en shitstorm, da jeg ser en komiker komme med nogle virkelig grove udtalelser om homoseksuelle, jøder og danskere. Jeg påpeger, at han bare har citeret Biblen, Koranen og den svenske tv-karakter Stig Helmer fra Lars von Triers Riget.

20.37 Mogens Camre har nu gentaget, hvad komikeren har sagt, men blot rettet fornærmelserne mod muslimer. Jeg sender en venlig tanke til den unge advokat.