En dag med… Popstjerner i politik

Danske musikere er begyndt at blande sig mere i samfundsdebatten. Sværtegade har fulgt deres politiske udspil.

09.12 Mads Langer skriver, at han vil lave en politisk sang med andre danske musikere. Da fans spørger ham, hvor han står politisk, svarer han: “På håbets og kærlighedens side. Der, hvor du finder empati og nærvær, og hvor kolde hjerter ikke kan gro.” Det viser sig at være Enhedslisten.

14.33 Simon Kvamm dukker op på P3 og fortæller, han skal være med i Langers politiske projekt. I et dramatisk øjeblik afslører han, at sangen nok kommer til at indeholde en lyrisk kritik af Pia Kjærsgaard. “Fint og modigt,” svarer værten.

14.41 Mads Langer ringer ind til programmet og uddyber: “Der er ikke så mange, der tør sige magten midt imod, men som kunstnere føler vi, det er vores pligt at få sandheden ud.”

16.27 Medina er med og tweeter, at sangen skal hedde “Gi’ mig et land med søde mennesker”, fordi hun skammer sig over Danmark. “Jeg siger, jeg er fra Sverige, når jeg er i udlandet, for ellers ville jeg spekulere på, hvad de andre tænkte om en, der kom fra samme land som Dansk Folkeparti.”

17.05 En svensk fan fortæller sangeren om Sverigedemokraterne. “Åh nej,” svarer Medina. “Så har jeg bare gået og sagt, jeg var ligesom dem! Det er jo værre end at tage til fashion party i Milano med en Gucci-taske fra forrige sæson - pinligt!”

18.45 “Jeg vil også være med i den sang,” siger Johnny Madsen i Go’ aften, Danmark og foreslår en tekst om, hvordan velfærdsstatens alt for store ydelser gør det svært for flygtninge at få et arbejde. “Ned med mindstelønnen” kunne sangen hedde ifølge Johnny.

20.23 Simon Kvamm afviser, at Johnny Madsen skal være med: “Folk som ham burde holde sig til at synge og droppe politiske budskaber”. Medina tweeter: “Hvem er Johnny Madsen?”