En dag med… Mediedækning af Dronningens fødselsdag

I torsdags fyldte regenten 75 år, og som sædvanlig stod pressen klar med royalt underdanige spørgsmål, korrekte tiltaleformer og de skarpeste Kronprinse-analyser.

06.10 Det lysner i øst, hvor selv fuglene synes at hylde majestæten med smukke triller, og nationens pressekorps står trofast æresvagt i deres stiveste puds foran Fredensborg Slot. I dag er nationens festdag, hvor demokratiets vagthund for alvor skal vise, at den ærbødigt kan logre i takt.

08.14 Breaking news! Dronningen kigger ud af vinduet og har sat sit hår. Et originalt valg, der er mindst lige så genialt som dengang, hun ikke havde sat sit hår.

08.24 Dårlige nyheder. En overnervøs reporter må bortvises i skam for gentagne gange at have tiltalt regenten med “Dinses Majestæt”. Der røg tre måneders intensiv træning i royal pluralis og monarkistiske tiltaleformer ud ad vinduet.

10.40 En anonym kilde fra hoffet afslører, at man i år har fuldført missionen med at få mindst 14 kulturradikale og eksrevolutionære kunstnere til at acceptere ridderkors. Næste år gælder det de ærkerepublikanske liberalister. “Bare vent, om 20 år vil de forsøge at bestikke os med bitcoins for invitationer til nytårskuren.”

11.30 Ulla Terkelsen selvantænder i royal ekstase under et interview om kongefamiliens gravhunde.

15.55 Opsamling fra vores særlige Kronprins Frederik-analytiker, der har til opgave at følge tronarvingen dagen igennem. Indtil videre er Kronprinsen “glad for i dag”, “ønsker sin moder tillykke” og “har det dejligt”. Han bliver en fantastisk konge.

20.02 Middagen starter, og vi samler holdet af kommentatorer, som vi har trukket hjem fra diverse krigszoner for at dække den sensationelle begivenhed. Rasmus Tantholdt taler om gæsterne og Puk Damsgård om kjolerne, mens Jan Grarup tager billeder. Så var Mellemøsten hellere ikke vigtigere.