En dag med… Islamdebat

Sværtegade har fulgt en dag med diskussioner om et af tidens mest populære emner, nemlig islam.

Læs mere
Fold sammen

09.13 Lars Hedegaard forlanger at komme til genmæle på hjemmesiden Stopislam.nu efter, at de anmeldte hans bog »Attentatet« på en måde, der ifølge Hedegaard resulterede i »et infamt karaktermord«.

10.46 Anmelderen, et dansk-tysk Pegida-medlem, svarer, at han da kaldte bogen for et mesterværk, men Hedegaard påpeger, at anmeldelsen antydede, at Hedegaard i visse tilfælde, under meget særlige omstændigheder, kunne gå med til at acceptere en minimal promille af muslimsk livsstil i det danske samfund. »Tilsvining af min person og mit værk,« siger Hedegaard.

12.01 Efter kritik af Jyllands-Postens Wilke-undersøgelse af danske muslimer har avisen lavet en ny og meget større rundspørge, der efter eget udsagn »helt sikkert kun indeholder svar fra de allermest rigtige muslimske islam-muslimer.«

14.35 En journalist læser den oprindelige rapport og finder ud af, at en betydelig restgruppe af de adspurgte ikke ønsker dansk lovgivning baseret på hverken Koranen eller Grundloven, men derimod en kombination af tre robotlove, Linux og Fight Club-reglerne.

17.27 Politiken udskriver en konkurrence om den mest »4 real, street« debattør med muslimsk baggrund. Man får fx point, hvis man har sagt noget grimt, men faktuelt velfunderet til Pia Kjærsgaards ansigt eller, hvis man er i stand til at identificere en shawarmabar alene ved at smage på deres chili og hvidløg.

19.52 Efter et utal af emails fra grådkvalte kulturkristne danskere, der også gerne vil være street, udvider Politiken deres konkurrence. Man kan nu få chancen for at blive en »muslimsk æresdebattør«, hvis man fx har delt et billede af en syrisk flygtning med en positiv tekst efterfulgt af et eller flere hjerter.

22.51 En svensk antropolog dukker op i Deadline og siger, at den eneste grund til, at Sverige vil indføre en midlertidig grænsekontrol er, at svenskerne ikke kan være bekendt at invitere udlændinge til et land, hvor så mange mennesker stemmer på Sverigedemokraterne.