En dag med… Fremtidens deleøkonomi

I dag deler vi hus og bil med Airbnb og Uber, men hvad med i morgen? Sværtegade forudser glidebanen i løbet af en dag med en deler.

08.02 Vågner op i en lejlighed, der ligner min egen bortset fra, at væggene er dækket af billeder af fremmede mennesker. Husker, at jeg har lånt min nabos sted, som har lånt min søsters hus i Malmö, mens hun overnatter hos en automekaniker i Bruxelles.

08.13 Jeg kan ikke finde min tandbørste.

08.15 Heldigvis har min nabo en Toothbox, hvor man kan dele tandbørster med folk, hvis mundhygiejne man stoler på. I hans boks ligger en lidt udpint Oral-B Precision Clean, hvis bruger kun har fået 3,2 ud af 5 stjerner på toothadvisor.com, så jeg venter, til jeg kommer hjem.

08.18 Kan se, at min delehund, Moxie, er kommet med sin anden ejer, Petra, der som sædvanlig bruger hunden mod mig og konkurrerer om, hvem der elsker den mest. Sådan har det været, siden vi startede 7/7-ordningen.

08.50 Efter et langt skænderi, hvor Petra truer med både Dyreværnet, statsforvaltning og Linse Kessler, er jeg alene med Moxie og beslutter mig for at køre i skoven med hende.

10.12 Min delebil er desværre væk, og det eneste ledige køretøj i opgangens fælles bilpark er en el-scooter til handicappede, som vi kun anskaffede for at hylde mangfoldighed og vise, at alle kroppe er gode nok. Lægger Moxie i kurven og suser af sted med 13 km/t.

13.34 Spiser frokost i det grønne med en FrokostFriend, som jeg fandt på min app, men som desværre kun har taget en pose ukogte grønne bønner og en Kinder Mælkesnitte med. Jeg giver ham i skjul en sur smiley, mens han fortæller om deleøkonomiens velsignelser.

19.47 Ringer på hos min søde kæreste, Rolf, og en ukendt person åbner. Det er Rolfs anden kæreste. Vi deler ham en måned ad gangen, og nu er det altså den første igen. Går nedtrykt på bar og køber min helt egen dobbelte gin og tonic.