En dag med… Fødevarepolitik

Rituelle mælkesnitter, nationalretter for pensionister og den første anmeldelse af dyresex er på programmet, når det gælder mad, sundhed og de spiselige dyrs velfærd.

1

10.12 Møde i Retsudvalget om en mulig lempelse af forbuddet mod dyresex, hvis dyr og menneske har haft et ægteskabslignende samliv i flere år. Sagsbehandlere fra kommunen forklarer, hvordan man bedst overvåger borgernes sexliv, så lempelsen gives til de rigtige.

11.34 Mødet fortsætter med et forslag om en mærkningsordning for kød, der kommer fra en gård med en klar politik vedrørende dyresex, -chikane og -sexisme. Mærket skal forestille et rødt kryds hen over en hånd, der forsøger at befamle en høne.

13.55 Endnu en typisk dag på jobbet i Fødevareministeriet, hvor hver medarbejder rituelt fortærer en mælkesnitte, pisker sig selv med hvedeaks og danser zumba omkring et billede af Christian Bitz.

14.25 Pressemøde med Dan Jørgensen, der fortæller om en ny afstemning, hvor hver aldersgruppe skal vælge deres nationalret. Ved siden af sidder 13-årige Victor, der elsker baby bites dyppet i Cocio, og 88-årige Inge, der spiser “dejlige negerboller” til morgenmad.

16.44 Første anmeldelse af dyresex rammer Sydsjællands Politi, hvor en mand er blevet set i færd med at forgribe sig på flere køers yvere. Han forsvarer sig med, at der var tale om malkning, mens dyrene selv er for chokerede til at udtale sig.

18.36 TV Avisen afslører Sundhedsstyrelsens tre nyeste råd om korrekt madindtag: 1. Løft maden op til munden med gaffel eller ske. 2. Indfør maden i munden, tyg den og synk, så maden ender i spiserøret. 3. Lad være med at ryge en filterløs cigaret bagefter.

20.52 Sundhedsstyrelsens madkonsulenter besøger en familie i Varde, der endnu ikke følger de nye råd, men fingerspiser pomfritter, som de næsten ikke tygger. Dog er der filter på cigaretterne, så det ender med en betinget dom og påbud om tre møder med den lokale palæodiætist.