En dag med … Faktatjek i valgkampen

Cifre, søjler og statistikker flyver om ørerne på den stakkels svingvælger, men heldigvis følger Sværtegade tallene tæt og skiller faktafårene fra bukkene.

07.00 DR’s valgkanal går i luften med en opfordring til, at programlæggerne skal have deres egen DR Valg Byen. Budget: Et sted mellem Eurovisions 112 mio. kr. og DR Byens 5,5 mia. kr.

08.23 Helle Thorning-Schmidt har ret, når hun siger, at ventetiderne på sygehusene er faldet, skriver Berlingske. Til gengæld venter 89 % af de opererede patienter stadig på at komme igennem til Skat, TDC og deres egen telefonsvarer.

13.52 I en debat med Johanne Schmidt-Nielsen påstår Lars Løkke Rasmussen, at det for over 1000 danske familier bedre kan betale sig at købe en dåse ananas end at tage et lavtlønsjob. Hun svarer igen ved at påpege, at flere er faldet ud af dagpengesystemet end har råd til at købe halvpart i en hest.

17.37 Dansk Folkeparti hævder, at erhvervsfrekvensen for ikke-vestlige indvandrere er 40 % lavere end for den indfødte dansker. Dog viser det sig, at erhvervsfrekvensen for folketingsmedlemmer er 87 % lavere.

18.13 Kristian Thulesen Dahl giver ikke op og mener også, at antallet af flygtninge i regeringens levetid er øget proportionalt med antallet af ubehandlede mavesår i Danmark. Senere viser det sig, at der kun er tale om mavesår i Sandholmlejren og på Lolland.

21.30 TV Avisen har droppet at vise meningsmålinger med søjler i 3D, men er gået over til et interaktivt hologram, hvor fald og stigninger vises som et solsystem med planeter i partiernes farver. Konservative er Pluto.

23.30 Det nye valgprogram Detektor-Detektor går i gang med at faktatjekke Detektors mange påstande, blandt andet om, at værten hedder Thomas Buch-Andersen. Det gør han.