En dag med… Digitalisering i det offentlige

Med Digital Post fra 1.november skal alle borgerne online, lyder det fra det offentlige. Men hvad laver disse it-progressive pionerer egentlig? Sværtegade har fulgt med i arbejdsdagen.

09.00 Morgenmøde med ekstern psykolog med speciale i angst. Hun fortæller om e-Boks-angst, som er den digitale version af tidligere tiders postkasseangst, hvor frygten for regninger og breve fra det offentlige fik mange til helt at undgå postkassen. Vi forstår dog ikke, hvordan man kan frygte noget, hvis man ikke har noget at skjule.

09.30 Planlægning af 1.november, den store Digital Post-dag, hvor alle danskere skal online med det offentlige, og Danmark bliver verdens førende it-nation. En triumf for teknologi og medborgerskab! Vi beslutter, at Jonna skal bage en kage i form af et nøglekort.

10.30 Lone fra PR-afdelingen præsenterer nye skæbnesvangre navne til de offentlige instanser, så folk straks tjekker deres e-Boks, når de får en mail om det. Kommunen er blevet til Offentlig Straf- og Belønningsmyndighed Klasse 1, mens meddelelser fra SU-kontoret nu vil komme fra Styrelsen for Fastlagte Fremtidsmuligheder.

11.15 John fra it-afdelingen informerer om vigtige opdateringer i systemerne. Mange ansatte har været nervøse for, om CandyCrush Saga ville virke på de nye browsere, men John forsikrer, at alle Java-opdateringerne er på plads. Godt, ellers måtte fagforeningen træde til!

14.25 Så er der musikalsk afstemning! Vi skal vælge de 3 sange, i instrumental version, der skal spilles i telefonen, mens folk venter på kundeservice. Detbliver “My Heart Will Go On” fra Titanic, “Under Pressure” med Queen og Stevie Wonders “I Just Called To Say I Love You”.

16.12 En kvinde ved navn Valborg ringer og fortæller med rystende stemme, at hun har fået en masse uforklarlige breve og ikke længere modtager sine recepter. Nemt nok, hun skal bare logge ind på borger.dk, installere Sundhed.dk-app’en og ændre medicinindstillingerne. God weekend, Valborg!