En dag med… Den rummelige folkekirke

Hvorfor er det nu lige, at en præst ikke kan tro på reinkarnation? Sværtegade følger en gejstlig, der forsøger at bringe kirken ind i det 21. århundrede.

08.12 Tjekker min søndags-PowerPoint-prædiken en sidste gang. Min mand var helt vild med de små flyvende kors, til gengæld har jeg haft utrolig svært ved at finde en passende illustration af Gud. Er det OK bare at stjæle noget fra Vatikanets hjemmeside?

09.55 Viser menigheden, hvor de skal sidde ifølge nogle nye feng shui-principper, jeg har læst om, der skulle gøre kirkerummet mere imødekommende. Må huske at nævne, at det kan overføres direkte på sognebørnenes egen dagligstue, eventuelt under velsignelsen.

10.04 Så kører showet, og jeg kan se på folks aura, at det bliver godt. Vi klapper i takt til indgangsbønnen, desværre på 1- og 3-slaget frem for 2 og 4, hvilket gør bønnen lidt tung. Jeg må spørge Ulla fra gospelkoret, om hun ikke vil være med næste uge.

10.14 Krise! Ingen ved, om vi skal synge Leonard Cohens version af “Hallelujah” eller Jeff Buckleys. Organisten foreslår “Blomstre som en rosengård” i stedet, men den er der jo ingen, der kan melodien til.

10.23 Der bliver læst fra begge testamenterne, hvilket har det med at trætte folk en smule, så jeg har indlagt tekster fra Fifty Shades of Grey samt Game of Thrones-bøgerne. Selvfølgelig med indlagt “spoiler alert” til dem, der gerne vil læse litteraturen selv.

10.37 Trosbekendelse i en modificeret version, så de, der hverken forsager Djævlen eller tror på Gud Fader den Almægtige, også kan være med. Man kan jo tro på mange ting, og ingen af dem er som sådan mere rigtige eller forkerte end andre.

10.46 Nadver med et bredt udvalg af småkager og ostekiks med en god portvin til. Det har været svært at holde på folk efter, at søndagsbrunchen kom til, men jeg kan se, at vores 40 år gamle Quinta das Lamelas vækker glæde, især hos hipsterne og pensionisterne. Vi skal nok komme op på hesten igen!