En dag med… Den kvindevenlige arbejdsplads

Ifølge Stine Bosse skal jobopslag til lederstillinger skrives, så kvinder kan forstå dem. Sværtegade følger en arbejdsplads, hvor man har gjort endnu mere for at lokke damerne til.

07.41 Yogatime for de morgenfriske med stillinger som Dugvåde Lotusblomst, Smilende Hjerte og Dansende Yoni, hvorefter læreren fortæller om en ny menstruationskop. Alle er velkomne.

09.12 Komplimentrunde, hvor man skal sige noget pænt om en kollega. Kasper fortæller Helle, at hun er god til at skrive informative mails, men får at vide af HR-chefen, at komplimenten ikke må handle om arbejdet, da “vi er så meget mere end tal på bundlinjen”.

12.30 Frokost med præsentation af kantinens nyeste påfund: Kødløs bacon. Mette siger, at hun foretrækker rigtig bacon, hvortil HR-chefen svarer: “Du behøver ikke være en af drengene, Mette. Du må godt være dig selv. Du er OK. Jeg er OK. Vi er begge OK.”

13.52 Møde i økonomiafdelingen, hvor der skal udvælges folk til et nyt projekt. Karina kommer med, så projektgruppen kan tænke empatisk, mens Bente vælges fra til fordel for Kim, der ifølge chefen “bidrager med nogle mere maskuline kompetencer.”

14.25 Bente fortæller økonomichefen, at hun synes, det er unfair at blive valgt fra på grund af sit køn, men får at vide, at hun slet ikke ville være ansat, hvis ikke hun havde været kvinde. “Du kunne jo ikke rigtig noget, men vi tænkte, det var godt med feminine værdier,” siger chefen.

15.03 Ny komplimentrunde. Bente fortæller Kim, at han er god til at tænke på sig selv, hvortil Kim svarer, at Bente er god til at udtrykke uvidenhed og hjælpeløshed, hvor andre ville synes, det var pinligt. HR-chefen roser dem begge.

15.05 Mette får lov at gå tidligt, fordi hun skal hente børn, og Kasper går endnu engang op til chefen og spørger, hvorfor hun får det samme i løn som ham, der bliver to timer længere. “Hun får løn for at være et helt menneske,” siger chefen og lover Kasper tre ugers barsel, næste gang han bliver far.