En dag med…Carl Holst

I skrivende stund er Carl Holst stadig forsvarsminister, og i den anledning bringer vi et udsnit af politikerens dag.

06.30 Vækkeuret ringer, og jeg ser på min telefon en Berlingske-artikel med mit ansigt på og ordene “fiasko”, “skandale” og “politisk selvmord” i overskriften. Trykker på snooze-knappen.

09.32 50 snooze-tryk senere står jeg op til lige så mange beskeder på min svarer. Jeg udsender en fællessms: “Jeg er gjort opmærksom på situationen og kan kun understrege, at jeg er klar over tingenes tilstand.” Så skulle den ged vist være barberet.

11.17 Åbenbart ikke, for TV 2, DR og Lars Løkke bliver ved med at ringe til mig. Det her kræver knivskarp kommunikation om, at jeg er en bundhæderlig politiker, der bare har været uheldig en gang eller tre.

11.24 Jeg ringer til min fætter Svend, der er reklamemand i Holstebro. Han har tidligere lavet nogle virkelig fede slogans for en lokal VVS-mand, så mon ikke han også er den rette her.

11.45 Svend sagde nej; han mente, det kunne være et problem, at jeg ansatte ham, når vi nu var i familie. Nepotisme, kaldte han det. Ja ja, han har altid været så forsigtig.

13.36 Snupper en god, stor frokost på Geranium, heldigvis sammen med en formand for noget, jeg har glemt, så partiet betaler. Ja, det er altså ikke mod reglerne, fortæller jeg en journalist på vej ud.

16.51 Tjekker lige, om den søde Facebook-hilsen fra Milena Penkowa stadig er der. Yes, og nu har Brian Sandberg tilføjet “Hold ud, brother!” Det skal nok gå med så gode folk i ryggen.

21.35 DR kimer mig ned, så jeg desperat ringer til Svend, der til sidst bikser en fin afslutningsreplik sammen til mig: “Nogle mener, at vi aldrig får afdækket, hvorfor jeg misbrugte en kommunalmedarbejders arbejdskraft i min valgkamp. Jo, det gør vi. Jeg udnyttede medarbejderen, fordi der var masseødelæggelsesvåben. Den begrundelse var forkert. Slut.”