Det skal du opleve til modeugen

Slanke skønheder, tung fordømmelse og middelsvær borgerlig beklædning går hånd i hånd ned ad catwalken denne uge. Sværtegade finder højdepunkterne til Copenhagen Fashion Week.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blå modebod

Liberale og konservative kæmper om de højreorienterede vælgere med moderigtige våben ved at tilbyde passende tøj til den ægte borgerlige. På den ultraliberale fløj har Liberal Alliances Ungdom således, sammen med Herning Handelsstandsforening og Cult Shaker, kreeret en minimal heldragt bestående af neongule bitcoins, en lomme til narkotika af eget valg, pistolbælte, checkhæfte og bundløs trusse. Fra den konservative fløj ser vi rokokokjoler og jakkesæt sammensat med diskret placerede kors, Elefantordener og tunge vielsesringe samt to velopdragne børn i køn efter eget valg. *

Spot en småfed sjuske

Tynde modeller på både catwalks og magasinforsider er en slags symbolsk vold, som de mere rundt formede kvindelige ofre tilsyneladende betaler for at blive udsat for. Denne uforståelige masochisme bliver under modeugen bekæmpet med mere realistiske forbilleder, de såkaldte Anti-Modeller. Gruppen består af let buttede kvinder med uren hud, slasket hår og nedsatte T-shirts fra H&M, som Københavns kvinder kan kaste et medlidende blik på, mens de klynger sig til deres dyrekøbte clutches. Desværre byder modeugen kun på fire Anti-Modeller, da gruppen bag initiativet havde utrolig svært ved at finde kvinder, der ville stille op.

Tøj til det gode menneske

T-shirts med statements, økologisk bomuld og biologisk nedbrydelige stofposer er so last year, når det handler om at signalere høj moral gennem sit tøjvalg. Den opgraderede samvittighedsbod Aflad Outlet byder i stedet på bukser vævet af nepalesiske ADHD-teenagere, der arbejder på 3F-overenskomst, samt indkøbsnet i bæredygtige materialer som sten, stivnet soya og komprimeret bænkebider. Et hjørne af butikken er dedikeret til strømper lavet i de tre lande, der ikke går på kompromis med hverken menneskerettigheder eller mindsteløn. Da avisen gik i trykken, var de billigste sokletter nedsat til 14.523,- pr. par.

* Ringe og børn kan i Mads Holger-udgaven byttes til to blonde svenske humaniorastuderende, også i køn efter eget valg.