Det kom et brev fra… FN

Kære Danmark,

Sværtegade

Vi er en ret stor global organisation, som står og mangler en person til at være flygtningehøjkommissær og kunne godt tænke os at prøve med en skandinav igen. Det gik jo ret godt, da Poul Hartling havde posten og skaffede FN Nobels fredspris. Siden nordmændene har NATO for tiden, og svenskerne ville overdosere på humanisme, hvis de fik posten, er det oplagt at give den til en dansker.

Så I har vel ikke tilfældigvis en politiker, som I ikke rigtig skal bruge længere? Det må godt være en, som er lidt pænere end Hartling, men helst ikke alt for højreorienteret. Hvis vedkommende er god til at se bekymret ud, vil det også være en oplagt fordel.

Men da vi godt kunne tænke os en, der har siddet i regering, har vi selvfølgelig forståelse for, at den, I sender, har ført en historisk skarp indvandrerkritisk linje og eksempelvis begrænset flygtninges ret til familiesammenføring eller indført en historisk hård tone uanset partifarve. Ellers ville vi naturligvis ikke have henvendt os til Danmark i første omgang.

Så altså, hvis I ligger inde med nogen, der lever op til de kvalifikationer, sig endelig til. Vi kan tilbyde en konkurrencedygtig løn samt hyppige rejser til overvejende varme lande, hvor man møder rigtig mange spændende mennesker, der har det dårligt.

Globale hilsner,

FN