Der kom brev fra… Stefan Löfven

Kære Sverige-søgende flygtninge,

Først og fremmest tak, fordi så mange af jer allerede er kommet. I har gjort utrolig meget godt for den svenske økonomi; aldrig har så mange mennesker købt juice og shawarma, som de deler rådvildt ud ved trafikale knudepunkter. Vi forudser også et større opsving i modebranchen, nu hvor alle har givet det umoderne indhold af deres klædeskab videre til jer.

Jeg vil også gerne takke jer personligt for at have givet ældre, humanistisk sindede kvinder og harme, unge mænd mere livsindhold. Med jeres gruopvækkende historier og store, mørke øjne har I formået at bringe disse mennesker på livgivende, men dog sikker afstand af krigens rædsler. Det har formentlig bragt flere af dem ud af passivitet og ind i en spændende ny rolle som en slags moderne Schindler, bare uden alt det der med den morderiske nazisme og konstante livsfare.

Dog må jeg indrømme, at vi i den humanistiske stormagt på en måde må sige, at vi måske lidt, uden at gøre for meget ud af det, har nået en vis øh, hvordan skal jeg sige det, grænse for indvandringen. Så hvis I kunne blive i Danmark eller Tyskland eller endnu bedre: Tyrkiet! Så ville det være super.

Hej då!
Stefan