Der kom brev fra… Prins Henriks livlæge

Kære Danmark,

Læs mere
Fold sammen

I den sidste tid har mange af jer spekuleret på, hvordan vores kære prinsgemal kunne melde sig syg til dronningens fødselsdag, men to dage senere være at finde på Markuspladsen i Venedig.

Når I sådan undrer jer, er det fordi, I ikke beskæftiger jer med medicin og især ikke den særlige gren af lægevidenskaben, der hedder royal patologi. Sygdomme hos de kongelige kan man nemlig ikke sammenligne med pøblens jævne influenzaer og banale rygsmerter.

De royale lidelser har deres eget liv, og derfor er det helt normalt, at en regents ægtefælle den ene dag har voldsom feber og næste dag er klar til at tage flyet til en solbeskinnet italiensk eventyrby.

Det royale immunforsvar indretter sig efter, hvad der er bedst for nationen, og i dette tilfælde var det klart mest gavnligt for Danmark, at Prins Henrik befandt sig i sin seng under fødselsdagsfejringen og i Venedig to dage senere. Jeg forventer ikke, at lægfolk kender til den slags, ligesom de heller ikke kender baggrunden for det særlige Valby-maraton-syndrom, som optræder hos fysisk aktive kronprinser, der har et brændende ønske om at opgive kravet på tronen til fordel for et fredeligt forstadsliv.

Dog forventer jeg forståelse for, at Prins Henrik nu må restituere efter sin udmattende Venedig-tur med gode vine og pinlige krav om at blive kaldt konge.

Lægefaglige hilsner,
Prins Henriks livlæge