Der kom brev fra… Kreationisterne

Kære Esben Lunde Larsen,

Du sagde, at du mente, Gud havde skabt jorden. God start! Men selvom du der havde fat i en smule sandhed, var dine andre udsagn ærlig talt lidt sølle. Du ville jo ikke sige noget om, hvordan Gud præcis havde skabt jorden til trods for, at det står sort på hvidt i Biblen. En Bibel, du burde kende temmelig godt, når du nu har en ph.d. i teologi. Pinligt!

Du sagde eksempelvis, at du ikke havde forholdt dig til jordens alder. Skal det forestille at være en vittighed? Kender du ikke den berømte ærkebiskop James Usshers bibelske kronologi, der siger, at jorden i dag er 6018 år, 8 måneder, 18 dage og (hvis du læser dette til din morgenkaffe, Esben) omtrent 14 timer? Ved du ikke, at for Gud er én dag som 1000 år? Åbenbart ikke.

Du ville heller ikke forholde dig til den her flyvske teori om, at vi skulle stamme fra aberne. Har du slet ikke tænkt over, hvordan mennesket skulle have udviklet sig fra amøber og bakterier på lidt over 6000 år? Det ville nok have være lidt svært, hvis Moses også skulle have nået at udfri jøderne, og Noah bygget sin ark, tror du ikke?

Tsk tsk, Far er ikke vred, Far er skuffet. Men du har formentlig et par år som minister endnu, så måske kommer du på bedre tanker. Du er i hvert fald velkommen til at ringe til os, hvis du har nogle spørgsmål, fx om dinosaurerne.

Bibelbegejstrede hilsner,

Kreationisterne