Der kom brev fra… Folketingets nye forkvinde

Kære Folketing,

Hva’ så, Poul, er jeg stueren nu? Nej, spøg til side, jeg er ikke ude på at starte et skænderi. Især ikke nu, hvor jeg er Folketingets formand og dermed skal samle vort ædle parlament. Det kender du godt, ikke? Nå nej, du blev aldrig formand.

Nå, det er jo slet ikke dig, det her brev er skrevet til, men til hele Folketinget. I skal nemlig vide, at selvom nogle af jer har jeres tvivl om mine evner til denne post, skal I være ganske rolige. Jeg har kun ganske få og helt igennem rimelig forslag til forbedringer af tingenes gang på tinge.

Først og fremmest vil jeg have behørig respekt for min person og gerning. Hver gang jeg går ind i folketingssalen, vil jeg høre ordene “Du er god nok, Pia!” fra mindst fem MF’ere. Dernæst skal det være slut med grimme satiretegninger fra eksempelvis Roald Als’ side; i stedet forlanger jeg, at en dygtig portrætmaler, fx Thomas Kluge, forlader kongefamilien som motiv for at lave et billede af mig, der kan hænge et passende sted i Folketinget. Det kunne være bag ved talerstolen i stedet for den der triste gobelin, der står så utrolig dårligt til min teint.

Endelig synes jeg ikke, det er passende, at en kvinde i min stilling forventes at kalde alle de unge undermålere for Fru og Hr. Så fremover er Zenia Stampe altså bare Zenia Stampe. Resten tager vi, som det kommer.

Ydmyge hilsner,
Pia