Der kom brev fra… En grindehval

Kære dyrevelfærdsaktivister,

Vi er smigrede over al den opmærksomhed, I har vist os. I 1200 år har færinger slagtet os på stranden uden større ståhej, og pludselig dukker vi op i YouTube-videoer, på blogs og i fjernsynet. Det er ret overvældende med al den presse, så I må undskylde, at vi først nu har taget os sammen til at udsende en officiel erklæring. Vi hvaler har desværre ikke så mange kompetencer inden for kommunikation, hvor vi i mange år har satset stærkt på dybe, stemningsfulde undervandslyde, men knap så meget på strategisk PR.

Derfor er vores ønske, at I lader os være i fred. Vi kan ikke tåle al den bevågenhed og ser med misundelse på de mange tusind slagtesvin, der hvert år lever helt fri for mediernes snagen. Hvis de kan leve under pinagtige forhold og blive dræbt brutalt for at tilfredsstille menneskets luksusønske om dagligt kødindtag, hvorfor kan vi så ikke?

Vi er klar over, at vores størrelse, markante placering på offentlige strande og ikke mindst associationen til nuttede dyr som delfinen Flipper og spækhuggeren Willy gør det svært for jer at ignorere os. Men kan I ikke bare lade som om, vi er køer på et slagteri eller kyllinger i små, trange bure, som alle spiser, men ingen rigtig interesserer sig for, medmindre de er vegetarer?

Generte hilsner,
Grindehvalerne