Der kom brev fra… Den fornærmede kvinde uden børn

Kære Københavns Kommune,

Læs mere
Fold sammen

Ih, hvor er jeg sur over jeres kiksede plakater, hvor I spørger, om jeg har talt mine æg! Jeg kan slet ikke klare, at I skal blande jer i mit privatliv på den måde!

Eller… Som mangeårig københavner ved jeg da godt, at I konstant kommer med formynderiske råd om fed mad, sukker, rygning, for lidt mor og for meget vin. Men det rammer jo de der usunde typer og ikke sådan nogle som mig, der i spiser magert kyllingekød og dyrker bikram-yoga. Jeg gider da ikke have at vide, at der kunne være noget galt med *mit* liv. Det må være de der, øh, ressourcesvage menneskers problem.

Og jeg ved da også godt, at staten hvert år omfordeler masser af penge, også mine barnefrit tjente penge, til folk med børn. Så får de børnepenge, forsørgertillæg, friplads og barsel, hvilket forældre i andre lande kun kan drømme om. Men det er sådan nogle vage incitamenter, som jeg har vænnet mig til, og som jeg heller ikke kan brokke mig over uden at blive kaldt egoistisk. Plakater, derimod, uha, det er jo ligesom Hitlers Lebensborn-program. Bortset fra, at I ikke skriver, at børnene skal være ariske.

Kort sagt, hvis I skal blande jer i mit privatliv, så gør det på en måde, så jeg ikke lægger mærke til det. Eller endnu bedre: Brug pengene på en kampagne for cykelhjelmen! Den går jeg med i forvejen.

Harme hilsner,
Den barnefrie kvinde