Der kom brev fra… Bo Lidegaard anno 2015

Kære BL anno 2005,

Det var dig, der som Anders Foghs nærmeste rådgiver for ti år siden frarådede ham at mødes med 11 muslimske ambassadører. Men hvem er dig eller du? Er BL Bo Lidegaard? Er Bo Lidegaard mig? Det er jo en nærliggende antagelse.

Men det er sådan set ikke noget, jeg vil kommentere på, for jeg snakker kun om, hvad jeg synes i dag. Og hvem er jeg i dag? Ja, det er nemt at finde ud af: Jeg er mig.

Synes jeg, det var dumt, at den danske regering ikke mødtes med de muslimske ambassadører i 2005? Ja, det var da både dumt og provinsielt, når enhver kunne se, at et mægtigt land som Danmark kan starte og standse voldelige optøjer og udstikke retningen for gale islamisters færden bare ved, at Per Stig Møller drikker kaffe med en mand fra Saudi-Arabien. Så mægtige er vi og jeg og du, som måske er mig. Eller måske ikke, for du godkendte jo i 2005, at statsministeren afviste ambassadørerne og foreslog endda, at man skulle understrege ytringsfriheden.

Men det skal man jo også, mener jeg, som er mig, også i dag. Ytringsfriheden er absolut nødvendig, men heldigvis ikke som sådan truet. Jeg mærker tydeligt fra mit topsikrede kontor på Rådhuspladsen, at ytringsfriheden er lige så levende og stærk som alle de PET-agenter, der dagligt går på arbejde for at beskytte den fra ingenting overhovedet.

Frie hilsner,
Bo Lidegaard