Zornig forlader Børnerådet

I stedet starter hun en rådgivningstjeneste, en tænketank og en fond, der skal hjælpe forarmede familier.

Lisbeth Zornig Andersen forlader posten som formand for Børnerådet efter tre år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når formandsperioden i regeringens rådgivende organ Børnerådet udløber til oktober, bliver det også et farvel til den nuværende formand Lisbeth Zornig Andersen.Det skriver Politiken.

Det ærgrer socialminister Karen Hækkerup (S), som ellers gerne havde set, at den nyskabende og meget personligt engagerede børnerådsformand havde taget en tørn tre år mere. Men Lisbeth Zornig Andersen vil hellere arbejde på en indsats for de dårligst fungerende børnefamilier.

I den forbindelse starter hun både en rådgivningstjeneste, en tænketank og en fond, der alle har det formål at skabe bedre vilkår for familier, der lever i ekstremt fysisk og mental armod, og hvor børn nemt kan lide overlast.

Hårdeste og sjoveste år

Samtidig ansætter Socialministeriet Lisbeth Zornig Andersen til at lave opsøgende og undersøgende arbejde blandt de socialt truede børnefamilier.

- Hun skal skaffe viden om, hvordan man udefra kan trænge ind i de ofte meget lukkede miljøer og hjælpe disse familier, som vi i dag ikke er særlig gode til at nå, forklarer Karen Hækkerup til Politiken.

Lisbeth Zornig Andersen kalder de tre formandsår »de hårdeste og sjoveste tre arbejdsår i mit liv«.

- Men som formand for Børnerådet skal jeg også engagere mig i emner som indeklimaet i skolerne og børns forhold til den økonomiske krise, og selv om det også er vigtigt, så er det ikke lige dét, jeg brænder for, lyder Lisbeth Zornig Andersens forklaring til Politiken.

BNB