Ytringsfriheden har mange former

Ytringsfriheden - 2
Tegning: Jens Hage
Læs mere
Fold sammen

Ytringsfriheden handler grundlæggende om at kunne sige sin mening uden frygt. Den handler om diversitet og forskellighed. Om retten til at være uenig og til at kunne bruge humoren og satiren som provokation og redskab til at skabe debat og eftertanke.

Mange taler i disse dage om, hvor dyrebar ytringsfriheden er for demokratiet. Millioner af mennesker viste i søndags i Paris deres klare afstandtagen til trusler mod den frihed, som hele den frie, uafhængige presse bygger på i vores del af verden. Over hele kloden har medier, som politisk ligger langt fra det franske satireblad Charlie Hebdo, vist deres sympati med redaktionen, som mistede ti medlemmer i en massakre den 7. januar. Det har vi også gjort på Berlingske på kommentar- og lederplads og med avisens helt særlige forside den 8. januar.

I dag – hvor Charlie Hebdo udkommer igen efter attentatet – vil vi gerne markere vores respekt for det franske magasins kamp for at overleve og fortsætte med at forfægte ytringsfriheden ved at lade vores tre faste satiretegnere, Jens Hage, Bob Katzenelson og Lars Andersen, give hver sit helt personlige bud på ytringsfrihedsdebatten netop nu.

Tegning: Lars Andersen Fold sammen
Læs mere

Tegning: Bob Katzenelson Fold sammen
Læs mere