YouTube-spøgefugl topper ved propfyldt prisshow

21-årige Alexander Husum løb med hovedprisen ved årets Guldtuben, der blev afholdt i Royal Arena.

Der var ekstra drama i Royal Arena, da de største stjerner på sociale medier lørdag aften blev kåret ved det årlige Guldtube-show. Publikum blev gennet ud af arenaen som følge af en brandalarm. Den viste sig at være udløst af en overophedet popcornmaskine. Philip Davali/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Det blev for andet år i træk den 21-årige Alexander Husum, der løb med hovedprisen som årets videoskaber ved Guldtuben.

Undervejs i showet, der løb af stablen lørdag aften i Royal Arena i København, blev de største navne på sociale medier dog kortvarigt overskygget af en overophedet popcornmaskine.

Brandalarmen gik, og den store hal blev evakueret, mens showet blev vist på TV2 Zulu.

Kort før klokken 21 blev alle dog lukket ind igen. Direktør for Royal Arena Dan Hammer siger i en pressemeddelelse, at showet var afbrudt i 12 minutter.- Der var røgudvikling fra en popcornmaskine, som en detektor opdagede, hvorefter vores evakueringssystem trådte i kraft. Alle reagerede i overensstemmelse med planerne, og gæsterne forlod salen i god ro og orden, siger Dan Hammer.

Alexander Husum, der foruden hovedprisen også løber med prisen for årets teamwork sammen med YouTube-personligheden Niki Topgaard, kunne ved showets afslutning med stort smil og høj stemmeføring sige tak foran en tætpakket arena.

Han er primært kendt for at lave såkaldte prankvideoer, hvor han driver gæk med venner og bekendte.

YouTube og de såkaldte influencers med deres titusindvis af følgere er i stigende grad kommet i fokus blandt virksomheder, der forsøger at nå de yngre målgrupper.

Alexander Husum har i skrivende stund mere end 335.000 følgere og næsten 100.000.000 afspilninger på YouTube.

Han er dog ikke den eneste, der hiver flere priser hjem ved aftenens show.

Astrid Olsen, der primært beskæftiger sig med livsstil og mode, vinder priser for Årets Beauty og Fashion samt Årets Visuelle Udtryk. Med hver to priser bliver de aftenens store vindere.

Blandt aftenens øvrige prisvindere er Madsengaming, der vinder Årets Gamer, Futte, der bliver Årets Vlogger og Frederik Trudslev, der vinder prisen for Årets Video.

Sidstnævnte vinder prisen for en video, hvor den blot 18-årige youtuber fortæller åbent om sin homoseksualitet. Videoen har næsten en kvart million visninger.

De forskellige vindere ved årets Guldtuben er alle blevet fundet via onlineafstemninger.

Ved prisuddelingen i 2017 vandt Alexander Husum tre priser.

/ritzau/