Yderligere to er anholdt i sag om IS-støtter

Politiet har anholdt to personer mere i forbindelse med aktion mod IS-støtter. De sigtes for ulovlige våben

PET er i aktion i boligområde i Ishøj To politikredse og efterretningstjenesten har afspærret boligblok i Ishøj. PET og to politikredse er i gang med en aktion torsdag formiddag. Det oplyser Københavns Politi på Twitter. Politiet skriver, at man ikke umiddelbart har yderligere oplysninger om sagen. I aktionen deltager såvel Politiets Efterretningstjeneste som betjente fra Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi. Netop på Vestegnen har flere medier torsdag formiddag rapporteret om usædvanlig aktivitet. I Vejledalen i Ishøj er et område blevet afspærret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

København: I forbindelse med torsdagens aktion, hvor fire påståede Syrien-krigere er anholdt, har politiet anholdt yderligere to personer.

Men i modsætning til de fire tidligere anholdte, er de to sidste ikke sigtet for overtrædelse af straffelovens terrorparagraf, men for overtrædelse af våbenloven.

- Københavns Politi mener, at de kan relateres til fund af våben og ammunition under dagens ransagninger, hedder det i en pressemeddelelse.

Tidligere torsdag blev fire personer anholdt i Storkøbenhavn for at have ladet sig hverve til Islamisk Stat (IS).

Anholdelserne er resultatet af et samarbejde mellem Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Københavns Politi.

Alle fire har været i Syrien, hvor de har ladet sig hverve af Islamisk Stat, mener politiet, som ved aktionen fandt våben og ammunition hos de anholdte.

Det er altså tilsyneladende disse våben, der har ført til anholdelserne af yderligere to personer.

Alle seks anholdte vil fredag blive fremstillet i grundlovsforhør.

De fire, der er sigtet for at lade sig hverve af IS, bliver fremstillet i Retten på Frederiksberg klokken 09.00, mens de sidste to ifølge pressemeddelelsen vil blive fremstillet i Dommervagten på politigården. Det fremgår ikke hvad tid.

Senioranklager Sonja Hedegaard fra Københavns Politi oplyste tidligere torsdag til Ritzau, at hun vil bede dommeren om dørlukning af hensyn til efterforskningen, når de fire fremstilles på Frederiksberg

Hvis det efterkommes, betyder det, at offentligheden ikke får kendskab til de fire anholdtes forklaring.

Umiddelbart ønsker politiet ikke at frigive detaljer om, hvor anholdelserne har fundet sted.

Men flere medier har rapporteret om en afspærring af en boligblok i Vejledalen i Ishøj og om politiaktioner i Glostrup og i Tingbjerg.

Til bt.dk fortæller en beboer i Vejledalen, at det var svært bevæbnede betjente, der rykkede ud.

- Ud af mit vindue kunne jeg ved 10-tiden pludselig se en masse politifolk med våben, fortæller beboeren.

I den seneste opgørelse fra oktober sidste år skal i hvert fald 125 personer være taget til Syrien eller Irak. Mindst 27 har mistet livet, har PET tidligere oplyst.

Hovedparten af de udrejste vurderes til at tilslutte sig Islamisk Stat, fastslog Søren Jensen, chef fra PET's Center for Terroranalyse, sidste efterår.

/ritzau/