Yderligere 334 er testet positive for coronavirus i Danmark

Ifølge sundhedsminister er kontakttallet opgjort til 1,5. Det er det samme som niveauet for en uge siden.

 
På et pressemøde i sundhedsministeriet kom sundhedsminister Magnus Heunicke med yderligere restriktioner i hovedstadsområdet. Video: Ritzau Scanpix, redigering: Mathilde Geertsen Fold sammen
Læs mere

Det seneste døgn er yderligere 334 personer testet positive for coronavirus i Danmark.

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) tirsdag på et pressemøde.

Derved er det fjerde dag i træk, at antallet af positive coronatest er over 300.

Generelt har der den seneste tid været en smittestigning herhjemme. Det skal dog også ses i lyset af, at der bliver foretaget langt flere test end tidligere. Derfor opdages der givetvis flere smittetilfælde.

Fra at en person bliver smittet, og til at personen bliver testet positiv, kan der imidlertid hurtigt gå noget tid.

Derfor er der også en vis forsinkelse i forhold til den reelle smittesituation i øjeblikket. Det forklarer Lars Østergaard, der er ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital og professor på Aarhus Universitet.

»Der er cirka en uges forsinkelse, og derfor er det først om en uge, at vi kan se, om de øjeblikkelige tiltag virker,« siger Lars Østergaard.

Den seneste tids smittespredning er med til at gøre, at kontakttallet er blevet opgjort til 1,5. Det er samme niveau som tirsdag i sidste uge.

Kontakttallet på 1,5 betyder, at hver coronasmittede i gennemsnit smitter 1,5 andre.

Når kontakttallet er over 1 betyder det, at epidemien vokser, og at flere og flere bliver smittet.

Ifølge sundhedsministeren er der lige nu 55 personer, som er indlagt på landets sygehuse med coronavirus. Det er fem flere i løbet af det seneste døgn.

Af de 55 indlagte coronapatienter befinder tre sig på en intensivafdeling.

De seneste uger og måneder har myndighederne benyttet lokale tiltag for at inddæmme lokale coronaudbrud.

Blandt andet er man tidligere lykkedes med at reducere antallet af smittede i Aarhus igennem lokale tiltag.

I øjeblikket er det særligt i og omkring København, at man oplever en stigning i antallet af smittede. Derfor er der taget en beslutning om at indføre en række yderligere restriktioner i Storkøbenhavn.

Fra torsdag og to uger frem skal barer, caféer og restauranter i 17 kommuner i og omkring København lukke klokken 22. Det er to timer tidligere end i øjeblikket - og fire timer tidligere end i resten af landet.

»Hvis ikke vi handler nu, så risikerer vi at stå på kanten af en anden bølge af corona. En ud af fem smittede er unge mellem 20 og 29 år. Derfor skal restriktionerne ramme nattelivet,« siger Magnus Heunicke på pressemødet.

I de 17 kommuner bliver der derudover indført krav om, at stående gæster på barer, caféer og restauranter skal bære mundbind.

/ritzau/