Yahya Hassans elskerinde for retten - risikerer fængsel

Den succesrige digters seksuelle forhold til sin dobbelt så gamle lærerinde og kontaktperson kommer nu for retten. Kontaktpersonen risikerer op til fire års fængsel.

Louise Østergaard udgav en roman, hvor hun fortæller om sit forhold til digteren Yahya Hassan. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En hed affære, der blev indgående beskrevet i en af Danmarkshistoriens største bogsucceser, kan ende med at koste digteren Yahya Hassans tidligere kontaktperson og elskerinde fire år bag tremmer, kan BT nu afsløre.

Yahya Hassan beskriver i sin digtsamling sit seksuelle forhold til sin noget ældre lærerinde og kontaktperson, Louise Østergaard, som fandt sted da han var 16 år, og hun var 38 år.

Det har nu fået politiet til at sigte den tidligere lærerinde for at have misbrugt sin stilling til at have samleje med Yahya Hassan i en lejlighed i Aalborg i januar 2012. På det tidspunkt var hun ansat af Aarhus Kommune som kontaktperson for den dengang 16-årige Yahya Hassan.

Det fremgår af en retsmødebegæring fra Nordjyllands Politi, som BT har fået aktindsigt i. Louise Østergaard er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 219 og 223.

Yahya Hassan og Louise Østergaard lærte hinanden at kende, da han som 14-årig blev anbragt på opholdsstedet Solhaven i Farsø, hvor hun på en specialskole underviste ham i dansk.

Her opdagede hun hans litterære talent, og da han senere forlod skolen, tilbød Louise Østergaard at blive hans kontaktperson, fordi hun ikke mente, at han fik den støtte, han havde brug for. Det var på det tidspunkt de to indledte et forhold til hinanden.

Senere har Yahya Hassan beskrevet forholdet i nogle af sine digte, og i januar i år udgav Louise Østergaard selv en romanen ’Ord', der tog udgangspunkt i hendes forhold til den noget yngre dreng.

Louise Østergaard har kendt sig skyldig, hvorfor sagen behandles som en tilståelsessag, når den skal for Retten i Aalborg den 10. september.

Tidligere har Louise Østergaard ellers givet udtryk for, at hun ikke mente, der var noget kriminelt ved hendes forhold til Yahya Hassan.

»Jeg har ikke på noget tidspunkt været i en situation, hvor jeg burde være politianmeldt. Det kan jeg sige helt klokkeklart,« udtalte Louise Østergaard til BT i januar.

Anklager Karina Skou ønsker ikke at løfte sløret for, hvordan politiet fik anmeldelsen om sagen, ligesom hun ikke på nuværende tidspunkt vil oplyse, hvilken straf anklagemyndigheden vil gå efter.

»Det kan jeg ikke sige noget, før vi er i retten,« siger Karina Skou til BT.