Yahya Hassan skal vidne i dag

Voldsmanden vil normalt stå til 40 dages fængsel, men da manden er dømt tidligere kan anklageren kræve strafforhøjelse.

Yahya Hassan blev overfaldet på Københavns Hovedbanegård af en mande, der tidligere er blevet dømt i terrorsagen fra Glostrup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard

Yahya Hassan skal mandag vidne i Københavns Byret mod den mand, der 18. november overfaldt den 18-årige digter og debattør i forhallen på Københavns Hovedbanegård.

En 24-årig mand, der tidligere er dømt for terror, er tiltalt for vold. Han blev under overfaldet overmandet af ansatte fra DSB, der tilbageholdt ham, til politiet nåede frem.

Både Yahya Hassan og hans kæreste, som var til stede, da den 24-årige flere gange ramte Yahya Hassan med knytnæveslag i ansigtet og på kroppen, er indkaldt til at vidne i sagen.

Selve voldstiltalen ville normalt kunne give 40 dages fængselsstraf, skriver Politiken. Men anklageren vil ifølge anklageskriftet kræve forhøjet straf med henvisning til, at den tiltalte skal have overfaldet Yahya Hassan med baggrund i »hans lovlige ytringer i den offentlige debat«.

Retten kan ifølge avisen desuden skærpe straffen, fordi han tidligere »er straffet af betydning for sagen«, som det hedder i loven.

Den tiltalte blev tilbage i 2007 dømt efter terrorlovgivningens strengeste paragraf og er den første terrordømte i Danmark. Han fik syv års fængsel for at planlægge et terrorangreb sammen med to terrordømte mænd i Bosnien i den såkaldte Glostrup-sag.

Han blev prøveløsladt i 2010.

BNB