Yahya Hassan kan ikke genkende gerningsmand

Digteren Yahya Hassan afviser at udpege den 24-årige anklagede som gerningsmanden bag overfaldet 18. november.

Selv om en 24-årig mand indrømmer, at han står bag et voldeligt overfald på Yahya Hassan, kan den unge digter ikke genkende gerningsmanden.

Under afhøringen i Københavns Byret mandag formiddag afviser Yahya Hassan at udpege den 24-årige som den person, der slog ham ned på Københavns Hovedbanegård 18. november.

»Jeg får et slag i baghovedet. Jeg kan ikke huske, hvor jeg ellers bliver ramt. Jeg husker ikke, om det er med albuen, med foden eller med knyttede næve. Jeg kan heller ikke sige, om det er ham, der sidder dér,« siger Yahya Hassan under afhøringen.

Digteren kan i det hele taget ikke huske ret mange omstændigheder omkring sagen. Han forklarer således, at han ikke erindrer, at han dagen efter overfaldet fortalte politiet, at gerningsmanden råbte »vantro« efter ham.

Den 24-årige, der blev afhørt inden Yahya Hassan, erkender som sagt, at han har slået digteren, men han afviser, at overfaldet er religiøst motiveret eller har noget at gøre med Hassans udtalelser om muslimer i Danmark. Han forklarer, at han slog, fordi den 18-årige digter »stirrede« på ham.

»Han stirrede på en måde, der provokerede mig. Han stirrede også på min kæreste,« fortæller den 24-årige terrordømte mand, der afviser, at han har råbt »vantro« efter sit offer.

Yahya Hassan kæreste, der var til stede ved overfaldet, og flere andre vidner fra Hovedbanegården skal også afgive forklaring i sagen.