Yahya Hassan gennemfører sit arrangement i Vollsmose

Odense Kommune har besluttet at afholde det udsolgte arrangement med Yahya Hassan på H.C. Andersen Skolen i bydelen Vollsmose.

Foto: Martin Dam Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med baggrund i en ny sikkerhedsvurdering fra Fyens Politi har Odense Kommune udpeget H.C. Andersen Skolen i Vollsmose som det sted, hvor den omdiskuterede digter Yahya Hassan skal afholde sit planlagte arrangement i bydelen. Dermed bliver det gennemført som planlagt tirsdag aften, skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Tidligere på ugen blev arrangementet aflyst på Vollsmose Bibliotek og Kulturhus, efter Fyens Politi vurderede trusselsniveauet for højt.

Yahya Hassan udtalte efterfølgende til Politiken, at han så det som en »falliterklæring«. Og siden har ministre og ordførere været på banen i ytringsfrihedens navn.

Odense Kommune undersøgte dernæst andre steder til at afholde arrangementet uden for Vollsmose, men Yahya Hassan gav specifikt udtryk for, at han netop har en baggrund i et miljø som Vollsmose, og det netop er de mennesker, han gerne vil i dialog med omkring sine digte.

Rådmand Steen Møller (K), By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune, er glad for, at det nu er lykkedes at finde et nyt sted til arrangementet.

»Jeg er rigtig glad for, at arrangementet nu kan gennemføres i Vollsmose, næsten som oprindeligt planlagt,« siger han i pressemeddelelsen.