X Factor spild af Folketingets tid

De Radikale beskylder Socialdemokraterne for at spilde Folketingets tid, når de vil kalde videnskabsministeren i samråd om sms-afstemningerne i TV-programmet X Factor.

The Fireflies på scenen under X factor. Dem kan du stadig stemme på. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristoffer Juel Poulsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kom ikke og sig, at danske politikere er ligeglade med, hvad der tales om ude i de små hjem. Eller hvilke tv-programmer familien Danmark samles om fredag aften.

Efter at Anna måtte forlade X Factor har Socialdemokraternes forbrugerordfører Benny Engelbrecht stillet spørgsmål til kulturministeren og videnskabsministeren om de omstridte sms-afstemninger. Og statsminister Lars Løkke Rasmussen blev i går bedt om at vurdere sagen på sit ugentlige pressemøde.

Billedserie: Her er stjernerne fra Factor 2010

Det får nu de Radikale til at advare imod, at der går X Factor i Christiansborg på et tidspunkt, hvor politikerne burde bruge al deres energi på, at få Danmark ud af den økonomiske krise.

- De seneste dages politiske begivenheder omkring X Factor viser et besynderligt billede for befolkningen af, hvad der foregår på Christiansborg. Vi skal finde 24 milliarder i løbet af de næste tre år og har tordnende underskud på de offentlige finanser mange år frem, og så beskæftiger politikerne sig med et TV-program, der mest af alt er et show, siger Morten Østergaard, næstformand for de Radikale.

Han mener, at Socialdemokraterne spilder Folketingets tid, når de vil kalde videnskabsministeren i samråd om sms-stemmerne i X Factor.

- Selvfølgelig er det en besnærende tanke, når det optager folk. Men det har altså meget lidt realpolitisk X-factor at beskæftige sig med den sag. Jeg forstår ikke, at nogen politikere har tid til det, og de spilder Folketingets tid. Man kan ikke holde nogen minister ansvarlig for, hvordan DR har indrettet deres afstemninger i samarbejde med teleselskaberne, siger Morten Østergaard.

Hos Socialdemokraterne afviser Benny Engelbrecht, at han er blevet grebet af X Factor i en sådan grad, at det er gået ud over hans politiske dømmekraft, når det gælder om at stille spørgsmål til ministrene og kalde dem i samråd.

LÆS OGSÅ: DR ændrer X Factor-afstemning

- Det her handler om overtakserede sms´er. Jeg ligger ikke søvnløs om natten over hvem, der vinder eller taber X factor. Jeg har kun set programmet i fredags på grund af den her sag, siger Benny Engelbrecht.

Han holder fast i, at det er en sag for kulturminister Per Stig Møller (K) og videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K).

- Når det gælder videnskabsministeren har jeg i første omgang stillet et spørgsmål. Vi er nødt til at finde ud af, hvad erfaringerne er med de overtakserede sms´er, som blev indført i 2008. Når vi så har set svaret er det meget tænkeligt, at vi er nødt til at tage et samråd på det," siger Benny Engelbrecht.

LÆS OGSÅ: Endnu en minister i samråd om X Factor

Modsat Benny Engelbrecht, så ved statsminister Lars Løkke Rasmussen godt, hvem hans familie holder med under X Factor. De holder pr. intuition med de færøske kandidater, lød det på gårsdagens pressemøde i statsministeriet.

Her afviste Løkke i øvrigt, at gå ind i sagen om sms-stemmerne. Men sagde så alligevel, at;

- Ved enhver valghandling skal der være orden i tingene. Det gælder selvfølgelig også noget så vigtigt som X Factor

Folketingets formand Thor Pedersen gav i går medlemmerne ekstra god tid til at få trykket på knapperne til en afstemning. Det skete med følgende ord:

- Vi har hørt diskussionen om sms-stemmerne i X Factor. Jeg vil være sikker på, at alle stemmer når frem.

DIN MENING: Er X Factor vigtig nok til Folketinget?