Wonderful Copenhagen: EM-værtskab kan ikke sammenlignes med Eurovision

Hos Wonderful Copenhagen glæder man sig over det netop vundne delværtskab ved EM i fodbold i 2020. Sport- og eventchef Lars Valentin påpeger samtidig, at der ikke er fare for de samme fejltagelser som ved Eurovision.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Knap har efterdønningerne efter de massive budgetskred i forbindelse med afholdelsen af Eurovision Song Contest lagt sig, før Wonderful Copenhagen atter står over for at skulle være medarrangør på et stort internationalt event.

Danmark blev nemlig tidligere fredag udråbt som et af de 13 lande, der skal afvikle EM-slutrunden i fodbold i 2020.

Men de massive problemer med Eurovision har ikke givet Wonderful Copehagen berøringsangst over for store arrangementer, fortæller Lars Valentin, der er sport- og eventchef i Wonderful Copenhagen.

»Det er vigtigt at holde de to ting adskilt. Eurovision var et byggeprojekt, EM i 2020 afvikler vi i Parken - vi skal ikke til at bygge noget. Vi fik stor ros for vores evne til at rulle Eurovision ud i byen, og det bliver den eneste del, vi skal varetage i 2020,« lyder det fra Lars Valentin.

Når det atter er lykkedes den danske hovedstad at kapre et eftertragtet værtskab, skyldes det ifølge Lars Valentin flere elementer.

»En stor del af forklaringen er vores infrastruktur i København. Vi er en kompakt by, og det er nemt at komme hertil, og det er nemt at komme rundt,« siger Lars Valentin og peger på hotelkapaciteten som en anden årsag:

»Vi har fået udbygget vores kapacitet på hotelsiden, så vi nu både har budgethoteller og luksushoteller. Så der er lidt for enhver smag.«

Han glæder sig i det hele taget over, at det er lykkedes Danmark og København at lande tre store sportsevents.

»Vi har VM i ishockey i 2018, VM i håndbold i 2019 og nu EM-fodbold i 2020. Det er tre megastore events, og det er fantastisk for København og fantastisk for Danmark,« siger Lars Valentin.

Parken i København skal lægge græs til tre gruppekampe og en ottendelsfinale ved EM-slutrunden i 2020.