Winthers advokat: Stævningen kommer

Der vil gå en til to uger, før forsvarsminister Søren Gades spindoktor gør alvor af injuriesag. Kontroversiel lydoptagelse betyder intet, siger hans advokat.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der kommer til at gå et par uger, før forsvarsminister Søren Gades spindoktor, Jacob Winther, gør alvor af at stævne filmmanden Christoffer Guldbrandsen.

- Det retsskridt, der vil komme, kommer forventeligt inden for en til to uger. Den tid tager det at klargøre sagen. Ganske som i alle mulige andre sager, siger Jacob Winthers advokat, Hans Sønderby Christensen, til Ritzau.

DR Nyheder oplyser ellers mandag, at Jacob Winther ikke er del af en kontroversiel lydoptagelse, der ifølge Guldbrandsens advokat Anders Németh dokumenterer, at Jacob Winther er ophavsmand til en læk af fortrolige oplysninger om udstationering af jægersoldater.

Uanset at presset med den oplysning umiddelbart letter lidt på spindoktoren, går der altså yderligere en tid, før en egentlig stævning - eller en politianmeldelse, som også er en mulighed - fra Winthers side ser dagens lys.

- Jeg har ikke tillagt den påståede lydfil nogen betydning før, og jeg tillægger den ingen betydning nu, siger Hans Sønderby Christensen.

Han oplyser, at sagen først skal "skæres til", men at de indledende skridt til en politianmeldelse eller en stævning er taget.

/ritzau/