Wilders forstår ikke Løkke

Den kontroversielle hollandske politiker forstår ikke hvorfor statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke vil møde ham. Om to år vil han ikke kunne undgå det, lover Geert Wilders.

Sikkerhede er i top ved Trykkefrihedsselskabets konference. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kontroversielle hollandske politiker Geert Wilders er mere end villig til at møde op til en stor officiel integrationskonference i Danmark, og han vil meget gerne se statsminister Lars Løkke Rasmussen i øjnene, selvom ønsket ikke er gengældt.

- Jeg kan kun sige, at jeg gerne vil komme til officielt møde senere på året. Jeg forstår ikke hvorfor statsministeren ikke vil lade mig komme, sagde Geet Wilders i dag på et pressemøde på Christiansborg, hvor han deltog i Trykkefrihedsselskabets konference med temaet "Ytringsfriheden og islam"..

Lars Løkke ønsker ikke at møde den hollandske politiker, men det kan han blive nødt til, forudser Wilders, hvis parti vandt en overraskende andenplads ved europaparlamentsvalget i Holland sidste søndag.

- I den seneste meningsmåling er vi det største parti, så om to år er jeg måske Hollands premierminister. Så kan han ikke længere undgå ham. Så jeg håber på at møde ham i dag, og ellers må han møde mig om to år.

Brug for et "wake up call"
Ifølge Geert Wilders er årsagen til hans egen, Dansk Folkepartis og andre højrepartiers fremgang i meningsmålinger og ved valg som det seneste søndag, at de ikke ser lige så alvorligt på de integrationsproblemerne som Europas befolkninger gør.

- Lederne i de fleste europæiske lande har brug for samme ”wake up call” som befolkningerne har allerede fået.

Vælgerne vil straffe disse partier. De er nødt til at se virkeligheden i øjnene og handle efter den, sagde Geert Wilders ved pressemødet, hvor der kun var plads til deltagere, som på forhånd var godkendt af PET.´

Hollænderen mener, at Europa overordnet står over for to problemer. Manglende politisk lederskab og kulturrelativisme, der anerkender forskellige kulturer uden at gøre den ene bedre end den anden.

- Det er folk, der tror, at alle kulturer er lige. Det er de ikke. Vores kultur baseret på kristendom og jødedom er bedre - den er meget bedre end den muslimske. Islam er en ond ideologi, og vi skal se som den er, tordnede Geert Wilders.