Weymann: Jeg ved ikke hvem der skød

Opdateret: Det tidligere medlem af Blekingegadebanden Bo Weymann siger, at han ikke ved hvem der skød politimanden Jesper Egtved Hansen under røveriet mod Købmagergades Postkontor.

Bo Weymann svarer på pressens spørgsmål i Imperial-biografen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det tidligere medlem af Blekingegadebanden Bo Weymann ved ikke, hvem der skød og dræbte den unge politibetjent Jesper Egtved Hansen under bandens røveri mod Købmagergades postkontor.

- Jeg ved ikke, hvem der skød, fastholder Bo Harder Weymann, både i filmen og nu over for pressen i forbindelse med premieren på filmen om Blekingegadebanden.

Bo Weymann var trådt ud af banden inden røveriet og deltog derfor ikke i røveriet mod postkontoret 3. November 1988. Men hans bror var med. Alligevel afviser Bo Weymann at kende morderen. Og vil grådkvalt ikke svare på, hvordan han har det med, at hans bror kan være den, der skød.

Den nu midaldrende IT-direktør og far til tre piger har ikke lyst til at tale om, hvordan han har det med, at hans bror, Jan Weimann, muligvis kan være den, der trykkede på aftrykkeren.

Hvad vil du gerne sige til Jesper Egtved Hansen forældre i dag?

- Det ville være kvalmende, hvis jeg kom med udtalelser i den forbindelse, siger Bo Weimann.

Drabet på den unge betjent Jesper Egtved Hansen er endnu uopklaret, fordi bandemedlemmerne har nægtet at fortælle, hvem der havde fingeren på aftrækkeren.

Det tidligere bandemedlem er ikke stolt af de mange års tavshed om hans forbrydelser.

- Det er ikke glorværdigt, at jeg træder frem nu… det er alt for sent… men det har været en lang proces. Mange år efter afsoningen har jeg behov for at lægge tingene bag mig, siger han.

Samtidigt opfordrer han sine tidligere kumpaner til at stå frem:

- Ja. Denne sag har efterladt så mange sår og så mange ofre, så det er en mulighed for forsoning.

Bo Weymann afslørede i går sig selv som Peter Øvigs hemmelige kilde.