Westergaard: Undskyldning et knæfald for islamisme

Politiken er bange, lyder det fra tegneren Kurt Westergaard, der fordømmer dagbladets undskyldning for genoptrykning af Muhammed-tegningerne.

Tegneren Kurt Westergaard blev overfaldet i sit hjem, men nu melder overfaldsmanden PET til politiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Hupfeld

Bladtegneren Kurt Westergaard finder det dybt beklageligt, at Politiken har valgt at undskylde over for dem, der er blevet krænket af avisens genoptrykning af Muhammed-tegningerne.

- Politiken giver afkald på ytringsfriheden. I Danmark har vi nogle spilleregler, som vi ikke vil afvige fra, nemlig ytringsfriheden, siger Kurt Westergaard til berlingske.dk.

Din mening: Hvad synes du om Politikens undskyldning?
Lisbeth Knudsens blog: Politikens pinlige forlig
Uffe Ellemann: Klogt af Politiken

Med undskyldningen bøjer Politiken sig for en trussel om sagsanlæg fra den saudi-arabiske topadvokat, Faisal A. Z. Yamani, der i august 2008 krævede en undskyldning fra 11 danske dagblade for at have trykt tegneren Kurt Westergaards tegning af profeten.

En glidebane

Tegneren beskriver Politikens undskyldning som en glidebane og frygter, at det er første skridt på vejen mod censur – et udtryk for at flere danske forhold frem over skal måles med ”muslimske alen”

Analyse: Tegningen der ikke vil udviskes
Fakta: Politikens undskyldning

- Politiken er bange for terror. Det er ærligt nok, og jeg har fuld forståelse for det. Men det er en glidebane, det er der ingen tvivl om, siger Kurt Westergaard, der selv lever under PET-beskyttelse 24 timer i døgnet.

Ingen genoptrykning

Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard har opfordret alle dagblade til at genoptrykke de oprindelige Muhammed-tegninger, men det mener Kurt Westergaard ikke, der er grund til.
- Det vil være at overspille det hele. Alle ved, hvordan de tegninger ser ud, siger han til berlingske.dk.

Helle Thorning: Forlig er vanvittigt
Dokumentation: Advokatens brev til Politiken august 09

I det indgåede forlig forbeholder Politiken sig retten til at gentrykke de omstridte karikaturtegninger.