Westergaard: Terroren rykker nærmere

Først Paris, nu København. Den satiriske tegner Kurt Westergaard ser terroren rykker nærmere mod Danmark.

Kurt Westergaard er den mest berømte af de kunstnere, der tegnede Muhammed for Jylllands-Posten. Nytårsdag 2010 trængte en somalisk mand ind iKurt Westergaards hjem med en økse. Det lykkedes Westergaard at flygte ind i et beskyttelsesrum og derfra tilkalde politiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Skudangrebet på Østerbro i København, der har kostet en mand livet og såret tre politibetjente, er en påmindelse om, at terroren er rykket nærmere Danmark.

Det mener tegneren Kurt Westergaard, der selv har været mål for et attentatforsøg.

»Først var det Paris. I dag er det København. Det er selvfølgelig uhyggeligt. Min grundlæggende følelse er vrede. At vi skal leve på den her måde er absurd,« siger han og fortæller, at han bruger vreden som et bolværk mod ondskaben, der ligger bag terroren.

Kurt Westergaard var lige kommet hjem fra en familiesammenkomst, da han hørte om angrebet på Krudttønden.

Det københavnske kulturhus dannede ramme om et debatarrangement, hvor den kontroversielle svenske kunstner Lars Vilks var til stede. Kurt Westergaard kender kunstneren og føler sig overbevist, om at han nok skal komme ovenpå igen.

»Han skal nok klare det, han er stærk og sej. Ham kan man ikke stække. Men desværre blev der dræbt en anden mand. Det er ganske forfærdeligt,« siger han.

Kurt Westergaard, som tegnede en af de muhammedtegninger, der blev bragt i Jyllands-Posten i 2005, har siden muhammedkrisen rasede levet under massiv politibeskyttelse.

»Vi praktiserer nu ytringsfriheden under det lille slogan »vi har ytringsfrihed, men ...,« siger han.