Westergaard er glad for Muhammed-dag

International "Tegn Muhammed-dag" på Facebook er godt for ytringsfriheden, siger tegneren Kurt Westergaard.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den internationale "Tegn Muhammed-dag" på internetportalen Facebook er en manifestation af ytringsfriheden og absolut af det gode.

Det siger tegneren Kurt Westergaard om Facebook-initiativet, der har fået Pakistan til at blokere for sine borgeres adgang til hjemmesiden.

- Initiativet skal vel forståes som en manifestation for ytringsfriheden, hvor Muhammed og min tegning er blevet ikoner for denne kulturkamp, siger Kurt Westergaard til fagbladet Journalisten.

Han fortsætter:

- Jeg synes altid, det er glimrende, når der bliver rørt ved den debat. Der er selvfølgelig en risiko for, at det kan provokere nogle af de sorte kræfter, som så bliver inspireret til terror. Men det er der ikke så noget at gøre ved, vi skal ikke lade os kue, siger Kurt Westergaard .

Torsdag middag var der lagt over 6700 Muhammedtegninger ind på Facebook, hvoraf flere har lånt inspiration fra Kurt Westergaards berømte tegning af Muhammed med en bombe i turbanen.

Om hånende budskaber i tegningerne siger Kurt Westergaard:

- Det var jo ikke meningen, at tegningen skulle bruges på den måde. Men jeg må sige, at den tegning lever sit eget liv, og det har jeg ikke indflydelse på mere. Jeg har altid forklaret, at tegningen viser, hvordan terrorister får deres åndelige ammunition fra Islam og Koranen. Men det er jo altid godt at få en debat om ytringsfriheden, lyder det fra Muhammed-tegneren.

/ritzau/