Westergaard anklager ZDF for selvcensur

Kurt Westergaard tror ikke på ZDF's begrundelse for at aflyse en tv-optræden med ham. Det er selvcensur, siger han.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er selvcensur af skræk for følgerne.

Sådan affærdiger tegneren Kurt Westergaard den tyske fjernsynskanal ZDF's officielle begrundelse for at droppe et ellers planlagt interview med ham i underholdningsprogrammet Markus Lanz Show.

- Det er selvcensur, og det er af den værste slags, fordi begrundelserne ikke kan kontrolleres ligesom ved officiel censur, der har kendte kriterier for det, siger Kurt Westergaard.

ZDF har begrundet aflysningen med, at Muhammedtegningerne ikke er et emne, der passer ind i et underholdningsprogram. Men den begrundelse tager Kurt Westergaard ikke for gode varer. Han henviser til, at ZDF med åbne øjne sendte en journalist for besøge ham i Århus for en lille måneds tid siden.

- Hun kendte i forvejen alt til mig, og det var helt klart, at jeg skulle med i underholdningsprogrammet, siger Kurt Westergaard.

Han betragter ZDF's afbud som endnu et skridt på glidebanen mod eftergivenhed over for pres på ytringsfriheden fra islamiske kredse, siden dagbladet Politiken stak en undskyldning ud for at have trykt tegningerne.

/ritzau/