Weekendvejret deler landet: Her rammer regnen

Efter en uge med sommer og sol byder weekendvejret på flere skyer, temperaturer mellem 17 og 22 grader samt tordenbyger flere steder i landet.

Weekenden vejr byder på en del sol til Jylland, men de østlige egne vil få en del regn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Thaysen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder meldingen fra vagthavende meteorolog, Henning Gisselø, fra DMI.

»Det vil være skyet i det meste af landet. Jyderne får nok en del solskin og temperaturer på op mod 22 grader. Men ellers vil flere steder opleve regn og torden,« siger Gisselø.

Ifølge DMIs prognoser vil særligt Fyn og Sjælland blive ramt af tordenbygerne. Som dagen skrider frem klarer det efterhånden op fra vest i hele landet, men først sent på aftenen vil det klare op i de østlige egne.

I stedet kan de fleste danskere se frem til søndag, som ifølge DMI byder på langt mere solskin.

»Søndag bliver bestemt pænere. Der vil være tørvejr i stort set hele landet og meget mere solskin. Temperaturer vil ligge på 17-22 grader, men det vil føles varmere end lørdag på grund af solen.« siger Henning Gisselø.

Den kommende uge vil ifølge DMI blive meget blandet med delvis sol og regn - dog koldere end hvad vi har været vant til den seneste uge, da vinden vender.

»Vi får ikke den der trykkende varme, men solen er så stærk i august måned, så den skal bare på banen i kort tid, så stiger temperaturerne. Så vi kan nok gå få mellem 20 og 25 grader blandet med lidt regnbyger,« lyder det fra Henning Gisselø.