Weekendtrafikken har kostet mange liv

Ni mennesker mistede i løbet af weekenden livet i trafikken.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En usædvanlig blodig weekend på de danske veje har kostet ni mennesker livet.

To, en lastbilchauffør og en lokoførerelev, mistede livet, da et IC3-tog på vej fra Kalundborg mod København i tæt tåge kolliderede med en lastbil i en jernbaneoverskæring på Bukkerupvej i Soderup nær Tølløse. Lastbilchaufføren er endnu ikke endeligt identificeret.

I Århus blev en 33-årig mand lørdag kørt ned og dræbt af en flugtbilist. Påkørslen skete på hjørnet af Hasle Ringvej og Paludan Müllers Vej. Senere på dagen mistede en motorcyklist livet i en blød kurve på Mullerupvej mellem Slagelse og Kalundborg, da han af ukendte årsager ramte venstre fronthjørne på en modkørende minibus.

En 54-årig kvinde, der var passager på en motorcykel, døde lørdag aften af de kvæstelser hun tidligere på dagen pådrog sig, da en 75-årig kvindelig bilist kørte ud foran motorcyklen i et kryds i Pedersker på Bornholm.

En 21-årig mandlig bilist blev søndag morgen dræbt ved en soloulykke på Nordborgvej ved Nordborg på Als. Årsagen til ulykken menes at være tæt morgentåge. Kort tid senere blev et cyklende ægtepar på Nyborgvej i Svendborg påkørt af en hashpåvirket bilist. Kvinden blev dræbt ved kollisionen.

En motorcyklist og føreren af en personbil blev søndag aften dræbt, da de to køretøjer stødte sammen på Lundvej nordøst for Varde.

/ritzau/