Weekendens vejr bliver en omgang blandede bolsjer

Weekenden byder både på sol og regn. Fredag og lørdag blive lune, mens vejrguderne søndag skruer ned for radiatoren.

ARKIVFOTO. Regnvejret venter i kulissen for at indtage scenen i løbet af weekenden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Bohr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den gode nyhed fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er, at det sensommervejr, som har fået danskerne til at smide en del af tøjet de seneste dage, fortsætter lidt endnu. Den dårlige nyhed er, at regnvejret venter i kulissen for at indtage scenen i løbet af weekenden.

»Der bliver både sol og regn til alle i løbet af weekenden,« lover vagtchef Steen Rasmussen og tilføjer:

»Det ser ganske pænt ud til at begynde med, men det går stille og roligt ned ad bakke, når vi kommer frem til sent lørdag.«

Fredagen bliver tør med nogen sol og temperaturer mellem 18 og 23 grader.

Lørdag bliver det tørt i begyndelsen, og i den østlige del af landet kommer der tilmed en del sol. I løbet af eftermiddagen får de vestlige egne skyet vejr med regn eller byger, og måske krydres regnen med torden.

Steen Rasmussen fortæller, at termometret lørdag når op mellem 18 og 23 grader. Lørdag aften og natten til søndag bliver det en våd omgang de fleste steder i Danmark.

Skyerne og regnen sætter dagsordenen de fleste steder, når gardinerne rulles fra i soveværelset søndag morgen. I dagens løb klarer det dog op vestfra med nogen sol og kun enkelte byger. Det bliver en anelse køligere med temperaturer mellem 17 og 20 grader, siger Steen Rasmussen.